Vores historie - Efterskolen Hjarnø

Vores historie

Efterskolen Hjarnø ligger i smukke omgivelser på øen Hjarnø med 365 graders havudsigt. På siden her kan du læse mere om vores historie. Du kan desuden læse om vores DNA "Vi gør det sgu", hvormed vi gerne vil signalere at meget er muligt, og at det er godt ind i mellem at gå på "usikker grund".
Fra landejendom til efterskole

Oprindeligt var ejendommen som i dag huser Efterskolen Hjarnø en gård, hvor der boede en landmandsfamilie. De ældste bygninger er fra 1927.

I 1972 blev gården solgt og ombygget til kursuscenter, og i 1974 besøgte de første kursister ejendommen. Det fortsatte som kursuscenter i mange år, og i 1997 køber Kempler Instituttet ejendommen. Kempler instituttet afholder frem til 2008 kurser i familieterapi. Den verdenskendte amerikanske familieterapeut, Walter Kempler, besøger gennem årene Hjarnø og kursuscentret flere gange som oplægsholder.

I 2008 sælger Kempler instituttet kursuscentret til Horisont Fonden, der ønsker at oprette en efterskole, der i høj grad retter sig mod unge med tyrkisk baggrund. I knap 10 år var efterskolen på Hjarnø derfor forbeholdt drenge og havde navnet Phønix Efterskole.

BGI akademiet overtager skolen

I 2018 købte lederne af BGI akademiet, Helle Vestergaard og Troels Ross Petersen, efterskolen efter at den desværre måtte lukke ned efter 8 år som aktiv efterskole. Formålet med købet af efterskolen på Hjarnø har fra begyndelsen været at give elever et andet tilbud, end hvad BGI akademiet tilbyder nu. Nemlig et efterskoletilbud for de, der ikke nødvendigvis har fundet glæden ved bevægelse, og de der ønsker en varig livsstilsændring med grund i et stærkt fællesskab på en lille efterskole.

Derfor fik efterskoleafdelingen på Hjarnø navnet “Efterskolen Hjarnø”.

Klar til det første elevhold

Efterskolen Hjarnø gennemgik en større renovering og modernisering i efteråret 2018. De oprindelige bygninger står endnu, men bruges til et andet formål. I dag finder du f.eks. træningscenter i den gamle svinestald, fælles spisesal i den gamle kostald og naturfagslokale i den gamle lade.

Charmen fra den gamle landejendom, kombineret med Hjarnøs smukke natur og øens stemning gør efterskolen til et sted, man ikke har lyst til at tage fra igen. Kig gerne forbi, og se om du ikke er enig med os.

Hjarnø

Ø-livet på Hjarnø er forbundet med ro, nærvær og den smukkeste natur. Her kan du f.eks. fiske, sejle, bade, gå ture, gå på naturvandringer og finde spiselige planter, køre øen rundt med den lokale Hjarnø-traktor og høre de lokale fortælle alle de gode historier.

Et efterskoleophold på Hjarnø byder derfor på en masse nye, spændende naturoplevelser og aktiviteter, samtidig med at du får roen til at kunne fordybe dig bogligt, personligt og i din livsstilsændring.

Vores DNA – ”Vi gør det sgu”

Det ligger i BGI akademiets DNA og dermed også Efterskolen Hjarnøs DNA, at vi er udviklingsorienterede. Vi forsøger hele tiden at tage bestik af, hvad der rører sig blandt vores elever, således at vi til hver en tid vil kunne matche de unges interesser og behov.

Efterskolens slogan er ”vi gør det sgu”, og med det vil gerne signalere til vores elever, at meget er muligt, og at det er godt ind i mellem at gå på ”usikker grund”. Det er en af de måder, man kan blive klogere på sig selv på. Sundhedsmæssigt, bogligt og socialt. Sgu skal i denne sammenhæng ikke ses som et bandeord, men i stedet som det, det kommer af, nemlig “Gud hjælpe mig”. I denne sammenhæng bruger vi det for at lægge tryk på at “Vi gør det”.

Se også