Ture og udflugter - Efterskolen Hjarnø

Ture og udflugter

Du kan allerede nu begynde at glæde dig til turene med dine nye kammerater på Efterskolen Hjarnø. I løbet af dit efterskoleår tager vi nemlig på 2 ture til udlandet. Derudover tager vi ud af huset med jævne mellemrum.

På alle ture og rejser vil der være et særligt fokus på at styrke fællesskabet, din sundhed og din livsstil, og helt generelt på at du kan udfordre dig selv. For kun ved at udfordre dig selv en gang imellem, udvikler du dig og styrker din tro på dig selv.

 

2 spændende ture til udlandet

 

Den første tur: Belgien

Hvert år tager vi på tur til Belgien i uge 37. Turen er en ryste-sammen-tur, hvor vi har fokus på fællesskabet og det at skabe nye venskaber på tværs af efterskolens værelser, huse og klasser.
Turen går to steder hen. Først skal vi til det naturskønne område i Ardennerne, hvor vi skal udfordre os selv og hinanden med fysiske udfoldelser gennem forskellige adventure-akvititeter. Det kunne måske være kajak, klatring og/eller MTB. Vi bor på et hostel, hvor vi spiser morgenmad, laver madpakker og nyder aftensmad. På turens anden del bor vi i centrum af Bruxelles. Her skal vi opleve en storby fuld af liv, historie og spændende muligheder. Vi skal bl.a. på en guided tour rundt i byen, vi skal være turister, og så skal vi selvfølgelig også besøge EU og lære om den institution, vi som land er medlem af.

Den anden tur: Sverige

Uanset om du aldrig har stået på ski før, eller du suser hjemmevant ned ad pisterne, kan du godt glæde dig til ski-turen i Stöten i Sverige. Her får du masser af muligheder for at folde skitalentet ud – ligegyldigt hvilket niveau du starter på. Ned skal du nok komme … og vi tager udgangspunkt i det niveau, du kommer med. Skisportshotellet byder på masser af oplevelser ude som inde, og tit har vi det mindst lige så skægt inde om aftenerne, hvor vi samles for at høre om hinandens oplevelser i løbet af dagen.

Endagsture i de boglige fag og fokusfag

Vi tager også på spændende dagsture i dine boglige fag og i vores fokusfag. Vi har for eksempel været på tur til:

  • El-museet i Tange i forbindelse med naturfag
  • HC Andersens Hus i Odense i forbindelse med dansk
  • Lego House i Billund i forbindelse med matematik
  • Kanotur og Aqua Forum i forbindelse med fokusfag

Ture til BGI akademiet i Bjerre

Vi er på BGI akademiet på Gramvej i Bjerre en fast dag ugentligt og bruger de undervisningsfaciliteter, vi ikke selv har på Hjarnø. Vi har for eksempel madkundskab i skolekøkkenet, sundhed og idræt i hallerne, springcentret eller de gode og varierede udendørs faciliteter. Nogle gange bliver vi om aftenen og deltager i foredrag eller koncerter.

1-2 gange i løbet af skoleåret lægger vi Hjarnø bag os i 2-3 dage og flytter ind på BGI akademiet på Gramvej. Det samme gør sig gældende et par weekender i løbet af året. Det giver os nemlig mulighed for at benytte os af nogle af Danmarks bedste idrætsefterskolefaciliteter. Vi tager udgangspunkt i dit individuelle niveau, og tilpasser aktiviteterne derefter, så du og de andre får en god oplevelse med de forskellige idrætsaktiviteter. Hvis du er nysgerrig, kan du tjekke BGI akademiets faciliteter ud her.

Alle ture er inkluderet i ugeprisen på Efterskolen Hjarnø. Her kan du læse mere om, hvad der er inkluderet i prisen.

Se også