Velkommen til årgang 23/24 - Efterskolen Hjarnø
14. august 2023

Velkommen til årgang 23/24

Endelig kom dagen! Første efterskoledag bød på store smil, masser af sommerfugle og fantastisk stemning til åbningsmødet på Gramvej. Her var åbningstaler ved ledelsen fra både BGI akademiet og Livsstilsefterskolen, kaffe, husmøder og hygge, inden turen gik hjem - til Hjarnø 💚

Første dag på Livsstilsefterskolen Hjarnø gik forrygende 💚 Der er blevet pakket ud, indrettet værelser, snakket med roomies, hygget i husene og på tværs – grinet, leget og danset folkedans.

Forude venter en spændende introperiode og de første spæde skridt mod venskaber og fællesskaber, der for alvor bliver til i takt med hverdagen, oplevelserne, udfordringerne, undervisningen og meget meget mere.

Kort sagt: Efterskolelivet – og året – for årgang 23/24 er begyndt. Vi glæder os til det kommende år og til at lære hele årgang 23/24 at kende.

“ I har alle valgt at starte her i dag. Det er jeres første linje I det nye kapitel af jeres liv. På Livsstilsefterskolen handler det om positiv forandring og at træffe de gode valg for jer selv. At træffe de valg, som bidrager til et godt næste kapitel for jer og for fællesskabet. At øve jer på "at fodre den gode ulv". Den 23. juni sluttede hold 3 på Livsstilsefterskolen Hjarnø deres skoleår, og da de tog fra Hjarnø, gik fællesskabet ud af døren sammen med dem. I dag starter hold 4. Det er jer kære elever. Fra i dag starter ikke bare jeres dannelsesproces hver især, men også dannelsen af fællesskabet på LEH 23/24. Fællesskabet kommer ikke ved at læne sig tilbage og lade andre skabe det. Du er med til at skabe det, præge det og du er med til at skabe kulturen og stemningen for dit år. Skabe det I kommer til at huske det her år for. Ikke kun for dig selv, men for hele fællesskabet. Det gode fællesskab kommer af det som lærerne og I alle her især investerer i det. Processen med at JEG bliver VI og OS starter i dag og slutter sidste skoledag, hvor I tager det i har skabt med hjem. ”
Udsnit af åbningstalen ved Line Hansen, leder af Livsstilsefterskolen Hjarnø
Line Hansen
“ Jeg selv og alle mine kollegaer glæder os til at bidrage og være en del af jeres næste kapitel i livet. Vi vil motivere jer til at prøve det nye, og til at gøre nogen ting anderledes. Vi vil guide jer, støtte jer og er trøster gerne, hvis der er brug for det, og fejre også succes’erne med med jer, når de kommer. I vil opleve at vi kommer til at udfordre jer, fordi vi ved, at det er en vigtig del af den udvikling der skal til, hvis man vil tro mere på sig selv, styrke sit selvværd, have en stærk krop, styrkes i de boglige fag og fordi det er en naturlig det af det, at leve livet. Vi møder jer hvor I er, for I er forskellige. Nogen af jer vil lyn hurtigt vænne jer til det nye liv på efterskole, have overskud til at lægge energi i en nye livsstil, de boglige fag og fælles aktiviteter. Andre af jer vil have brug for lidt længere tid, før i har vænnet jer til den nye hverdag, og derfor først får overskuddet til nye vaner lidt senere. Derfor sætter I også hver jeres mål og tempoet for jeres efterskoleår. Og vi står klar til at støtte og guide jer i processen, der hvor I er. ”
Udsnit af åbningstalen ved Line Hansen, leder af Livsstilsefterskolen Hjarnø
Line Hansen

Se også