Bevægelse og boldspil - Efterskolen Hjarnø

Bevægelse og boldspil

Bliv glad for at bevæge dig og for at udfordre dig selv med nye former for bevægelse og boldspil. På Efterskolen Hjarnø bliver du en vigtig del af holdet fra dag 1. Her er ingen førstevælgere, sidstepladser eller bænkevarmere. Ingen skelnen mellem at være god eller dårlig, hurtig eller sidst. Bevægelse skal være sjovt, og det bliver det. Også for dig.

Bevægelsesfagene er ekstremt varierede og planlagt efter, at det skal være sjovt at bevæge sig. Vi kaster os ud i bevægelse, som du måske aldrig har prøvet før, og vi gør det på dit niveau med fokus på samspil og fællesskab. Du og dine nye venner får f.eks. boldspil, dans, styrketræning, fitness og friluftsliv. For bare at nævne et par eksempler, men du kommer til at prøve mere end det.

I løbet af året prøver du nemlig rigtig mange bevægelsesformer af – både inde og ude – fra kampsport og fodbold til vinterbadning, yoga og gåture. Du får en smagsprøve på hele paletten, så du finder det, du synes er sjovt og godt for dig.

Bevægelsesfagene tager højde for alle niveauer, så du kan være med, uanset, om du har været mest vant til at bevæge dig eller sidde stille. Hver dag begynder med bevægelse inden morgenmaden, og vi er aktive igen senere på dagen i linjefaget “Sundhed og idræt”. I det fag er vi alle fælles i de første uger, men derefter bliver linjefaget “Sundhed og idræt” til valgfag, hvor du vælger de aktiviteter, du ønsker at prøve i den kommende periode.

Kort sagt er der masser at glæde sig til!

Kalenderen på BGI byder blandt andet på rundvisninger af vores elever

Bevægelse i din frie tid

I din frie tid er det altid muligt for dig at bruge fitnesscentret eller boldbanerne, at løbe, gå korte eller lange ture, eller cykle på Hjarnø. Dine undervisere står også altid klar til at hjælpe med spørgsmål, fælles aktiviteter eller hold i fx kampsport, zumba, håndboldfitness eller noget helt fjerde.

“ Jeg har spillet meget fodbold og danset før. Jeg synes dog ikke, at jeg har været god til holdsport, fordi jeg har været bange for, hvad andre tænker om mig, men her gør jeg det bare. Her tænker jeg ikke over det, for her kaster vi os bare ud i det allesammen - sammen. Vi er et godt fællesskab, en samlet flok. ”
Laura Raunsø, elev i 10. klasse
Laura Raunsø
“ I forhold til livsstilsændringen tror jeg, at det handler om at hygge sig. Nyde året. Også mens man dyrker sport. Det er ret nemt på den her skole. Alle er ligeglade med om man er god eller ikke så god. Man er bare med og gør sit bedste. På den måde hygger vi os med det, og det er bare rigtig godt. Jeg er meget glad for at gå her. ”
Lucas Damsgaard, elev i 9. klasse
Lucas Damsgaard

Se også