Fra Drengeakademiet til Efterskolen Hjarnø - Efterskolen Hjarnø
6. maj 2024

Fra Drengeakademiet til Efterskolen Hjarnø

Da Malthe gik i folkeskole, havde han svært ved det faglige og at finde sin rette plads i fællesskabet. Ofte blev han det nemme offer i drengegruppen, når det skulle gå ud over nogen. Malthe fik det til sidst så dårligt med sig selv, at han skulle have hjælp til at komme videre.

I 2020 tilbragte Malthe to uger af sin sommerferie på Drengeakademiet. Selvom Malthe til at starte med var noget skeptisk over at skulle bruge to uger af sine sommerferie på at være afsted, viste det sig at være to helt fantastiske uger.

“Jeg sendte en ansøgning af sted til Drengeakademiet, fordi jeg ikke havde det så godt med mig selv, så der skulle ske noget i mit liv. Ret hurtigt i løbet af den første uge blev jeg virkelig glad for at gå der”.

Efter de to uger af sommerferien blev Malthe en del af et mentorforløb, hvor han og andre drenge fra samme landsdel mødtes et par gange i løbet af året.

“Det var en stor fordel, at man blev sat sammen med andre drenge fra samme landsdel som en selv, fordi så fik man nye venner, som boede tæt på en.”

Tog springet videre til efterskole

Forløbet hos Drengeakademiet gav Malthe mod på at springe ud i efterskolelivet. Han tog sin 10. klasse på Efterskolen Hjarnø.

“ Efterskolen Hjarnø har et godt fællesskab. Der bliver sørget for, at der bliver holdt et godt fællesskab og lærerne hjælper en med, at man når sine mål, man har sat sig for. ”
Malthe Zangenberg Samuelsen, Elev i 10. klasse på Efterskolen Hjarnø
Malthe Zangenberg Samuelsen

Undervisning øjenhøjde

Der er ifølge Malthe flere ligheder ved Drengeakademiet og Efterskolen Hjarnø. Særligt undervisningen og de alternative undervisningsformer er noget, som Malthe både forbinder med Drengeakademiet og Efterskolen Hjarnø.

“ Vi lavede både på Drengeakademiet og Efterskolen Hjarnø forskellige ting i undervisningen, så man ikke bare sad på en stol med et stykke papir foran sig. Det kan godt lide, at man må trække sig for at lave en opgave. På drengeakademiet gik de fx op i, at man gerne måtte sidde i sækkestole eller sofaer og arbejde, hvis man havde det bedst med. ”
Malthe Zangenberg Samuelsen, Elev i 10. klasse på Efterskolen Hjarnø
Malthe Zangenberg Samuelsen

For Malthe har det betydet meget for ham, at han turde tage springet fra Drengeakademiet og videre på efterskole. Det har ikke kun givet ham selvtillid, han har også fået lysten til at være social og opsøge fællesskaber igen.

Jeg var meget introvert før Hjarnø og havde svært ved at være sammen med rigtig mange mennesker, men i dag er jeg blevet meget bedre til at være social og snakke højt om, hvordan jeg har det.”

Spring ud i det, det er det hele værd

Det er et stort spring at tage på efterskole, men spørger man Malthe, er det et spring, man skal ofre for at kunne rykke sig i livet. Ifølge Malthe er det tit tanken, der skræmmer og holder en tilbage.

Tanken om at skulle på efterskole kan nemt fylde meget, men når man endelig kommer i gang, mærker man stille og roligt, at det faktisk er godt for én. Det er ligesom at gå på Drengeakademiet i to uger af sin sommerferie bare spredt ud over et helt skoleår.”

Beslutningen om at tage på Drengeakademiet og Efterskolen Hjarnø har betydet alverden for Malthe.

Det har været de bedste år i mit liv, og der hvor jeg har rykket mig allermest. Jeg har fået venskaber for livet. Så hvis du overvejer at tage på efterskole, så gør det. Det er et voldsom spring, men klart det værd. Man er nødt til at ofre sig og springe ud i det for at få det godt igen.

 

Se også