Torben Jensen Petersen - Efterskolen Hjarnø

Torben Jensen Petersen

Torben Jensen Petersen er forælder til Tobias, der gik på Efterskolen Hjarnø i 2020/2021 og 2021/2022. Vi har stillet ham en række spørgsmål til hans oplevelse som forælder på skolen. Du kan læse hans svar og oplevelse på siden her.

Hvordan har jeres oplevelse været med at have Tobias på efterskolen Hjarnø?

Vi var med helt fra starten på Hjarnø, og hele vejen igennem har vi været vilde med det. Der har hele vejen igennem været god information til os, meget engageret leder – og lærere – og nogle rigtig gode forhold til eleverne.

Hvis der nu sidder nogle andre forældre lige nu og overvejer at sende deres unge menneske på efterskole, hvad vil du så sige til dem?

Vil du anbefale det?

Jeg anbefaler absolut at sende vores unge mennesker på efterskole, det vil være en gevinst på lang sigt for de unge. De lærer at øve sig på at flytte hjemmefra og udvikler sig til at indgå i fællesskaber.

Hvor vil du sige, at dit barn har rykket sig mest?

Min søn Tobias har rykket sig allermest på selvsikkerheden og modet til at udvikle sig på sine egne præmisser. Danne meninger og holdninger og være overbevist om egne evner og grænser har han bl.a udviklet på efterskolen.

Kan I mærke en forandring på jeres barn, efter de er kommet hjem?

Det væsentligste jeg mærker på min søn efter Hjarnø, er at han nu har lagt sin kurs i livet og ved at opleve lærerne på Hjarnø har han besluttet at han vil være efterskolelærer.

Hvordan har det være at være efterskoleforælder på Efterskolen Hjarnø?

At være forældre til en Hjarnø elev har været trygt. Vi blev godt informeret omkring skolen og vores unge mennesker. Der var altid god og konstruktiv dialog omkring de ting der evt drillede lidt.
Og så her et par år efter min søn afsluttede Hjarnø føler man sig stadig som en del “af holdet”

Har I haft erfaring med efterskoler før?

Vi havde ingen erfaring med efterskoler inden Tobias startede. Men de to år på Hjarnø har til gengæld motiveret Tobias lillebror, og han er nu igang med sit andet år på en efterskole.