Karina Amdisen Bonde Nilsson - Efterskolen Hjarnø

Karina Amdisen Bonde Nilsson

Karina Amdisen Bonde Nilsson er forælder til Emil, der gik på Efterskolen Hjarnø i 2022/2023. Vi har stillet hende en række spørgsmål til hendes oplevelse som forælder på skolen. Du kan læse hendes svar og oplevelse på siden her.

Hvordan har jeres oplevelse været med at have Emil på efterskolen Hjarnø?

Emil så en udsendelse med Line(leder) i tv, og sagde det vil jeg gerne. 

Efter corona og et par knap så sjove skoleår, var han blevet skoletræt, mistet lysten til at være aktiv, og havde taget en del på.

Vi ønskede alt der kunne gøres bedre for ham og sagde men det skal du da. Men vi som forældre elsker at have vores børn tæt på, høneforældre endda. Vi er altid blevet mødt forstående for de bekymringer vi måtte have. Der immervæk langt til Hjarnø, når man bor i Storkøbenhavn. Vi måtte lærer intet nyt er godt nyt, men kunne se på billederne, at han havde det godt.

Skolen er lille, og det passede Emil godt, lærerne altid nærværende og dygtige, og var gode til at infomere om livet på efterskolen.

For nogen var reglerne skrappe, Emil synes også de var trælse ind i mellem, men når så mange skal være sammen, gav det en tryg ramme for ham og for os.

De var på ture/rejser, og det gav ham også en fed oplevelse af at rejse sammen, og lokkede da også os afsted i år på vores første skiferie.

Hvis der nu sidder nogle andre forældre lige nu og overvejer at sende deres barn på efterskole, hvad vil du så sige til dem? Vil du anbefale det?

Hvis i overvejer et år på efterskolen til jeres barn, så gør det. Vores ældste fortryder meget at han ikke gjorde, efter at han har set Emils udvikling fagligt og personligt. Det kræver at man giver lidt slip, men også støtter op, når ungerne synes det var svært. Her kunne vi også altid, få den information vi havde brug for, og vi stolede altid på at de havde styr på det. 

Selvom det var langt væk, havde vi helt sikkert gjort det igen, det gav Emil en ny start.

Hvor vil du sige, at dit barn har rykket sig mest?

Emil voksede fysisk i højden, han tabte en del kg, som han ønskede, og han fandt glæden ved at være fysisk aktiv igen. Her et år efter følger det ham stadig, og han bruger værktøjerne og oplevelser fra skolen.

Mentalt udviklede han sig til at tro på sig selv, lyst til at være væk fra skærmen, lyst til at se andre mennesker, og fandt sit glade sjove jeg igen. Han har fået gode venner, som han stadig ser, selv om det kræver den lange tur til Jylland.

Han er også blevet generelt mere selvhjulpen.

Fagligt fik han troen på sig selv igen, lærernes indgangsvinkel, og passende udfordringer, har givet ham høje karaktere nu på EUX. Men ikke mindst til at få det faglige gjort. Så trods ADHD og ordblindhed, så er han godt klædt på til fremtiden.

Kan I mærke en forandring på jeres barn, efter de er kommet hjem?

Han er en stærkere og livsglad person, der også har fundet mod til at sige fra, og være passende mere flabet i forhold til man skal.

Hvordan har det være at være efterskoleforælder på Efterskolen Hjarnø?

Vi har ingen tidligere erfaringer med efterskoler, andet at vi har hørt at de fleste unge efter corona, har haft godt af at komme ud i livet igen.

Men efter at have mødt Hjarnø, er vi ikke i tvivl, og ville gøre det igen, hvis vi havde haft flere børn. 

En kæmpe stor tak til ALLE ansatte på Hjarnø 

 

Elever på Livsstilsefterskolen

Se også